botox tretmani

Botox – najpopularniji tretman

Botox je jedan od najpopularnijih i najviše izvođenih estetskih tretmana u svetu. U pitanju je prečišćeni protein iz bakterije clostridium botulinum. Koristi se kao blokator nervnih impulsa koji inervišu mišice lica i na taj način dovode do smanjene kontrakcije.

Šta je to?

Šta je Botox i za šta se koristi?

Botox je jedan od najpopularnijih i najviše izvođenih estetskih tretmana u svetu. U pitanju je prečišćeni protein iz bakterije clostridium botulinum. Koristi se kao blokator nervnih impulsa koji inervišu mišice lica i na taj način dovode do smanjene kontrakcije. Blokadom kontrakcija pojedinih mišića lica nestaju bore na koži, one pliće nestaju potpuno a one dublje se značajno ispravljaju.
Ovim tretmanom se uklanjaju sitne i duboke bore na čelu nastale mrštenjem, sitne bore smejalice oko očiju, podižu obrve, uglovi usana, spuštaju usne kod gamy smile – kod ljudi kod kojih se previše vide nepci prilikom smejanja.
Botox se u malim dozama koristi u medicini – neurologiji i oftalmologiji, da bi se relaksirali spazmi mišića oko očiju i u predelu glave i vrata, kod migrena itd.
Tretman botoxom je odličan izbor za bore između obrva, oko očiju, u uglovima očiju i kod horizontalnih bora na čelu.

Kada se koristi

Kako se izvodi Botox tretman i da li su potrebne pripreme?

Pre svakog tretmana neophodna je lična anamneza, nakon nje procena jačine mišića i kože, simetrično obeležavanje mesta u kojima cemo aplikovati botox. Nema posebnih priprema za ovaj tretman. Veoma je važno za prirodan i osvežen izgled gornjeg dela lica, čela i obrva voditi računa o doziranju, jer nam je cilj da mišiće koji prave bore oslabimo, a ne da ih totalno blokiramo bez ikakve mimike. Botox je preventivni tretman jer se njime sprečava produbljivanje bora.

Preporuke

Kada Botox nije dozvoljen?

Ukoliko dojite ili ste trudni treba izbegavati botox. Takođe, ne preporučujemo botox pacijentima koji imaju bilo kakva mišična oboljenja, kao i onkološkim pacijentima i pacijentima sa akutnim i infektivnim stanjima, kod prehlada, u periodu upotrebe antibiotika.

Zakažite Botox tretman ili pregled

Estetska medicina

Tao Acu Med

Tao Acu Med je specijalizovana ordinacija za najsavremenije estetske i antiage procedure podmlađivanja i ulepšavanja lica u srcu Vračara. Posvećeni smo cilju ublažavanja i prevencije vidljivih znakova starenja, uz imperativ očuvanja prirodnosti i autentičnih karakteristika lica.

Osnovno načelo kojim se vodi dr Tatjana Zmijanac, kao lekar sa 15-godišnjim iskustvom, jeste da se svakom pacijentu pruži kvalitetno iskustvo, da u potpunosti bude zadovoljan nakon urađene procedure, i što je najvažnije, da se sa zadovoljstvom uvek vrati sa punim poverenjem.

Biti prirodan je neverovatno osnažujuće za žene. Ne gubite svoju individualnost i neka vaš ideal lepote ne predje granicu prirodnosti.

Vaša prirodna lepota dolazi do izražaja onda kada slušate sebe, kada volite sebe, kada prihvatate sve lepe stvari o sebi od glave do pete.

Zakažite ili nam postavite pitanje ovde

Zakažite Botox tretman ili pregled

Ostavite nam Vaš kontakt i označite kako želite da Vas kontaktiramo

Botox

Kako želite da Vas kontaktiramo?

Lokacija

Novopazarska 30/1
Beograd

Telefon

011 2442267

}

Radno vreme

Ponedeljak - Petak: 10-18 č