masaže

Masaže u Tao Acu Med

Masaža je jednostavna i prirodna metoda kojom se poboljšava zdravlje i održava snaga. Osnova svake masaže jeste dodir – pokret. Ona je najstariji i najjednostavniji način lečenja, stimuliše i smiruje, i zato ona šoveku uliva živost, čini ga spremnim za velike napore, na primer maratonsku trku, ili, suprotno tome, opušta ga i uspavljuje. Masaža nas oslobađa napetosti, glavobolje, opušta tvrde i bolne mišiće, leči od nesanice.

masaža

Šta je masaža i kada je indikovana?

Masaža je jednostavna i prirodna metoda kojom se poboljšava zdravlje i održava snaga. Osnova svake masaže jeste dodir – pokret. Ona je najstariji i najjednostavniji način lečenja, stimuliše i smiruje, i zato ona šoveku uliva živost, čini ga spremnim za velike napore, na primer maratonsku trku, ili, suprotno tome, opušta ga i uspavljuje. Masaža nas oslobađa napetosti, glavobolje, opušta tvrde i bolne mišiće, leči od nesanice.
Masaža se može definisati kao sistematski oblik dodira za koji je ustanovljeno da pruža utehu ili pomaže dobrom zdravlju. Ona može biti sredstvo koje će nam olakšati nemilosrdnu gomilu poslova i napetosti. Prevelikom broju ljudi ukočenost i bol postali su sastavni deo života na koji su navikli, pa često tek kada iskuse masažu shvate da su im mišići napeti i uvide koliko im je enrgije istrošila napetost. Masaža nam može biti put samospoznaju, otkrivanje sebe samih. Ona nam pomaže da budemo opušteni i u skladu sa samima sobom, da osećamo zadovoljstvo tela koje diše, miruje i slobodno se kreće.
Čini se da su toplina i mir najvažniji preduslovi za masažu. Opuštenost je bitna za sve oblike masaže, što je mirniji i udobniji prostor, to će i masaža biti delotvornija. Svakome je potreban beg od svakodnevice i opuštanje, zato se napetost, stres, glavobolja, grčevi mogu ublažiti masažom.
Dobra masaža deluje na svim nivoima. U telesnom pogledu njene dobre strane su što opušta i omekšava mišiće, pomaže venskom krvotoku, poboljšava tok limfe, rasteže vezivno tkivo zglobova. Na mentalnom nivou, masaža Vas ne oslobađa samo od stresa nego pomaže da postanete svesniji svog tela kao celine, onih delova sa kojima ste u dodiru i onih koje osećate kao da su ’odsečeni’.
Dobra masaža stvara osećaj ugodnosti, poverenja i radosti, zato nas posetite i uverite se. Masaža je najlakši put za postizanje opuštanja i očuvanje zdravlja. Bez obzira na to o kojoj je vrsti masaže reč, njen rezultat je telesno i duhovno rasterećenje i relaksacija.

Odaberite neku od masaža koje imamo u ponudi

Masaže koje imamo u ponudi su terapeutska, relaksirajuća, anticelulit, masaža lica. Profesionalnom masažom možete rešiti i preventivno uticati na hronični bol u leđima, glavobolju, bolove u zglobovima, slabu cirkulaciju, bol i napetost vratnih mišića, fibromialgije.

Kontraindikacije za masažu su:

  • povišena temperatura tela
  • zapaljenje vena i limfnih puteva
  • malignitet i sve vrste tumora
  • zapaljenski procesi u organizmu
  • srčani bolesnici
  • gnojni procesi i promene na koži
  • dijabetičari

TERAPEUTSKA MASAZA

Terapeutska masaža ima za cilj da proizvede odrejene terapijske efekte i benefit. Terapeut tokom ove masaže deluje na bolno ili napeto mesto, te prodire dublje u mišićno tkivo. Cirkulacija postaje bolja, mišići leđa i vrata se opuštaju, postaju bolje prokrvljeni, što se manifestuje kao osećaj lakoće i opuštenosti. Terapeutska masaža leđa ima blagotvorno dejstvo na ceo organizam jer otklanja sve blokade i nakupljeni stres u telu. Takodje trajanje teraputske masaže moze biti i 60 min. Terapeut tokom ove masaže deluje na bolno ili napeto mesto, prodire dublje u mišićno tkivo. Cirkulacija postaje bolja, mišići se opuštaju, postaju bolje prokrvljeni, što se manifestuje kao osećaj lakoće i opuštenosti.

RELAKS MASAŽA

Relax masaža je blaga, prijatna ručna masaža kojom se postiže opuštanje organizma radi podizanja opšteg zdravstvenog stanja. Može se raditi relax masaža celog tela ili parcijalna relax masaža pojedinih delova tela (nogu, stopala, leđa, ruku, vrata i lica). Relax masaža izaziva dobro raspoloženje, podstiče opuštanje i smatra se inicijalnim korakom u pomoći organizmu da se oslobodi hormona stresa.

ANTICELULIT MASAŽA

Anti celulit masaža predstavlja najprirodniji način da se telo oslobodi od toksina dok se nagomilane masne naslage postepeno tope i nestaju. Pored delovanja u polju estetike, ova masaža ima značajne benefite za zdravlje jer se njom pospešuje prirodno čišćenje organizma od nagomilanih toksina. Nakon anticelulit masaža koža tretiranog dela izgledaće zategnutije, biće glatka i baršunasta. Manuelna anticelulit masaža je najprirodniji način za postizanje dugoročnih efekata. U ponudi imamo masažu u trajanju od 30 min.

ESTETSKA MASAŽA LICA

Koža lica je tanka, lako se bora i takođe je bogata znojnim i lojnim žlezdama. Mišići lica raspoređeni su oko prirodnih otvora na glavi: očiju, usta, nosa i ušiju. Njihova kontrakcija uslovljava pomeranje kože, te na taj način učestvuje u mimici. Zbog toga što su mišići lica različito razvijeni u zavisnosti od svoje funkcije, malog su obima i tanki su, oni se ne mogu masirati izolovano i treba ih masirati nežno i oprezno.
Estetska masaža lica je univerzalna tehnika koja vam omogućava da rešite značajan deo kozmetičkih problema sa licem. Pomoću ovih veština možete smanjiti manifestaciju spoljnih znakova starenja kože lica i usporiti njihovo pojavljivanje. Koža lica je veoma dobro inervisana, pa predstavlja bogatu refleksnu zonu. Pravac masažnih pokreta zavisi od pravca venskog i limfnog toka, kao i od rasporeda limfnih čvorova i zbog toga je neophodno da fizioterapeutski tehničar poseduje o tome temeljno znanje. Naš fizioterapeut Milica Kaćanski završila je edukaciju iz estetske masaže lica, Antiage masažu lica i Miofacialni lifting (25+, 40+) vrhunskog doktora Ivana Badina, koji je lekar dermatovenerolog i specijalista rehabilitacije najviše kategorije i autor tehnika estetske medicine i masaže.
Sada imate mogućnost da u našoj ordinaciji probate nešto novo, i uverite se sami koliko je masaža lica korisna za naše fizičko kao i mentalno zdravlje.

Zakažite masažu ovde

Estetska medicina

Tao Acu Med

Tao Acu Med je specijalizovana ordinacija za najsavremenije estetske i antiage procedure podmlađivanja i ulepšavanja lica u srcu Vračara. Posvećeni smo cilju ublažavanja i prevencije vidljivih znakova starenja, uz imperativ očuvanja prirodnosti i autentičnih karakteristika lica.

Osnovno načelo kojim se vodi dr Tatjana Zmijanac, kao lekar sa 15-godišnjim iskustvom, jeste da se svakom pacijentu pruži kvalitetno iskustvo, da u potpunosti bude zadovoljan nakon urađene procedure, i što je najvažnije, da se sa zadovoljstvom uvek vrati sa punim poverenjem.

Biti prirodan je neverovatno osnažujuće za žene. Ne gubite svoju individualnost i neka vaš ideal lepote ne predje granicu prirodnosti.

Vaša prirodna lepota dolazi do izražaja onda kada slušate sebe, kada volite sebe, kada prihvatate sve lepe stvari o sebi od glave do pete.

Zakažite ovde

Zakažite masažu

Ostavite nam Vaš kontakt i označite kako želite da Vas kontaktiramo

zakazivanje masaže

Kako želite da Vas kontaktiramo?

Lokacija

Novopazarska 30/1
Beograd

Telefon

011 2442267

}

Radno vreme

Ponedeljak - Petak: 10-18 č