Šta je PRP tretman?

PRP tretman

 PRP ubrzava zarastanje rana, pospešuje rast kose, revitalizuje i okrepljuje kožu pojačanom ćelijskom aktivnošću i stimulacijom sinteze kolagena i produkcije elastina.

Šta je to?

Šta je PRP tretman?

Plazma obogaćena trombocitima (PRP) kao terapija je prirodni metod regeneracije i rejuvenacije koja koristi osnovne faktore rasta dobijene iz periferne krvi u željenim količinama. PRP ubrzava zarastanje rana, pospešuje rast kose, revitalizuje i okrepljuje kožu pojačanom ćelijskom aktivnošću i stimulacijom sinteze kolagena i produkcije elastina. PRP Cellenis obezbedjuje koncentraciju trombocita 3-8 puta veću od koncetracije istih u punoj krvi. Klinički potvrđeno kao najefikasnija terapija podmlađivanja. Kvalietan set za PRP vam omogućava da ne izgubite ni jedan trombocit iz periferne krvi i da svi budu u vašoj plazmi nakon centrifugiranja. Zato je važno da koristite setove koji su registrovani i prošli brojne kontrole i provere.
PRP je deo krvne plazme bogat trombocitima koji sadrže faktore rasta i veliki broj matičnih ćelija. Izolovani faktori rasta imaju ogroman potencijal za sintezu novog kolagena i ekstraćelijskog matriksa čiji je glavni sastojak hijaluronska kiselina, nove kapilarne mreže, podmlađivanja. U našoj ordinaciji koristimo CELLENIS PRP set vrhunskog kvaliteta.

Kada se koristi

Koje su indikacije za primenu PRP tretmana?

  • Podmlađivanje kože lica, vrata, dekoltea, ruku
  • Podsticanje rasta kose
  • Otklanjanje i smanjivanje bora, ožiljaka
  • Korekcija podočnjaka i otklanjanje tamnih kolutova
  • Povećanje volumena
  • Sportske povrede
  • Lečenje rana koje teško zarastaju

Zakažite PRP tretman

aplikovanje

Kako se izvodi intervencija PRP tretmana?

Najpre se pacijentu izvadi venska krv u specijalnu epruvetu za PRP i potom se ta krv centrifugira kako bi se izdvojio serum bogat trombocitima.

Preporučuje se da pacijent ne konzumira alkohol par dana pre procedure. Ukoliko prvi put radite PRP, potrebno je uraditi nalaz klasične krvne slike.

PRP se izvodi injektibilnom metodom. Ovim načinom injektujemo plazmu bogatu trombocitima koja daje koži elastičnost, vlažnost i jedrinu.

Sledi centrifugiranje krvi po određenom protokolu kako bi se odvojila željena plazma sa trombocitima i faktorima rasta od belih i crvenih krvnih zrnaca, koje nećemo koristiti. Za to vreme vrši se prprema kože lica, vrata, dekoltea ili šaka za sprovođenje tretmana.

Obzirom da se plazma u kožu pacijenta ubrizgava intradermalnim injekcijama i tehnikom mezoterapije, nakon tretmana se mogu javiti male modrice, crvenilo i blagi otok, što zavisi od osetljivosti kože. Sve navedene pojave prolaze za par dana.

prvi rezultati

Kada se vide prvi efekti i koja je trajnost istih?

Ova metoda spada u bioregenerativne tretmane i cilj ove metode je podstaknuti prirodne procese obnavljanja i regeneracije. Prvi rezultati tretmana se vide nakon mesec dana, a svakog narednog meseca rezultati su sve intenzivniji i bolji. Potrebno je vreme da se prirodni procesi regeneracije u organizmu pokrenu.
Potrebno je 3 tretmana sa razmakom od 6 nedelja, što zavisi od starosti i stanja kože ili indikacije za koju se koristi. Posle urađenog tretmana PRP ne bi trebalo raditi druge estetske procedure do dva meseca, a obicno se radi tretman održavanja na 15- 24 meseca.

Kada i kome nije dozvoljen PRP tretman?

PRP – podmlađivanje sopstvenom plazmom ne preporučujemo u trudnoći, kod srčanih bolesnika i povećanog krvnog pritiska, nelečenih autoimunih oboljenje, psorijaze ili lupusa, onkoloskim pacijentima, kod bolesnika na antikoagulantnoj terapiji i u slučajevima niskog nivoa trombocita – trombocitopenije.
PRP je potpuno bezbedan tretman, obzirom da se koristi sopstvena krv i ne postoji rizik od imunološke ili alergijske reakcije.

Estetska medicina

Tao Acu Med

Tao Acu Med je specijalizovana ordinacija za najsavremenije estetske i antiage procedure podmlađivanja i ulepšavanja lica u srcu Vračara. Posvećeni smo cilju ublažavanja i prevencije vidljivih znakova starenja, uz imperativ očuvanja prirodnosti i autentičnih karakteristika lica.

Osnovno načelo kojim se vodi dr Tatjana Zmijanac, kao lekar sa 15-godišnjim iskustvom, jeste da se svakom pacijentu pruži kvalitetno iskustvo, da u potpunosti bude zadovoljan nakon urađene procedure, i što je najvažnije, da se sa zadovoljstvom uvek vrati sa punim poverenjem.

Biti prirodan je neverovatno osnažujuće za žene. Ne gubite svoju individualnost i neka vaš ideal lepote ne predje granicu prirodnosti.

Vaša prirodna lepota dolazi do izražaja onda kada slušate sebe, kada volite sebe, kada prihvatate sve lepe stvari o sebi od glave do pete.

Zakažite ovde

Zakažite PRP tretman ili pregled

Ostavite nam Vaš kontakt i označite kako želite da Vas kontaktiramo

PRP tretman

Kako želite da Vas kontaktiramo?

Lokacija

Novopazarska 30/1
Beograd

Telefon

011 2442267

}

Radno vreme

Ponedeljak - Petak: 10-18 č