ŠTA JE MEZOTERAPIJA?

Mezoterapija

Mezoterapija je savremena neinvazivna medicinska metoda, kojom se rešava veliki broj estetskih i zdravstvenih problema. Efekti su vidljivi odmah nakon tretmana, koža je hidrirana, sveža, blistava i sjajna. U našoj ordinaciji u Beogradu obavljamo tretmane mezoterapije.

Šta je to?

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je nastala u Francuskoj 1950. godine. Francuski doktor M. Pistor je prvi uveo mezoterapiju kao način lečenja. Mezoterapija je savremena neinvazivna medicinska metoda, kojom se rešava veliki broj estetskih i zdravstvenih problema. Reč mezoterapija potiče od grčkih reči mesos što znači srednji i therapy što znači medicinski tretman. U fizikalnoj medicini, reumatologiji, sportskoj medicini, mezoterapija se koristi za tretiranje bolnih stanja, gde se pokazala kao veoma efikasna i dugotrajna.
U estetskoj medicini mezoterapija predstavlja idealan tretman za osveženje i podmlađivanje kože. Radi se o najuspešnijoj nehirurškoj metodi estetske medicine u svetu. U pitanju je injekciona procedura kojom se u središnji sloj kože (mezoderm) unose kokteli na bazi neukrštene hijaluronske kiseline, vitamina, aminoselina, peptida, antioksidanasa, čime direktno poboljšavamo kvalitet kože

Zašto

Zašto se koristi mezoterapija i koji je njen cilj?

Cilj mezoterapije je stimulacija ćelijske aktivnosti, poboljšanje mikrocirkulacije, podizanje tonusa, ishrane, popunjavanje sitnih bora i prevencija budućih bora. Proces starenja se znatno usporava, a glavno dejstvo mezoterapije na kožu lica je povećanje aktivnosti fibroblasta a samim tim i povećanje produkcije kolagena i elastina, što koži daje blistav i zdrav izgled.

Zakažite tretman mezoterapije

efekti mezoterapije

Kada su vidljivi efekti i koliko traju?

Efekti su vidljivi odmah nakon tretmana, koža je hidrirana, sveža, blistava i sjajna. Da biste dobili prave efekte podmlađivanja potrebno je uraditi seriju tretmana u zavisnosti od mezo-koktela.
Uglavnom se radi 3-4 tretmana na 10-15 dana, a nakon toga tretmani se rade jednom mesečno ili jednom u dva meseca. U TAO ACU MED ordinacji koristimo Jalupro Classic mezoterapijski koktel i Guna MD tissue kolagen.
Kombinujući mezoterapiju sa drugim anti-aging procedurama efekat podmlađivanja je fascinantan.

za koga je mezoterapija

Kome se preporučuje ovaj tretman?

Mezoterapiju preporučujemo nakon 30. godine života. Idealna je za suvu kožu, jer obezbeđuje adekvatnu hidrataciju i sprečava prevremeno starenje kome je suva koža sklona. Veoma je efikasna za zrelu kožu, u cilju podmlađivanja i otklanjanja znakova starenja kože (bore, proširene pore, hiperpigmentacije), kao i za poboljsanje efekata drugih antiage tretmana kao sto su laserski tretmani, hijaluronski fileri, hemijski pilinzi itd.

priprema za mezoterapiju

Kako izgleda priprema i procedura za mezoterapiju?

Nema posebnih priprema za ovaj tretman. Nakon detaljnog ciscenja lica i po potrebi aplikovanja topikalne anestezije, injektuje se mezotreapijski koktel tankim iglicama tako da je sam tretman minimalne neprijatnosti, i to samo na najosetljivijim delovima lica. Nakon tretmana pristno je blago crvenilo, ponekada i blag otok i po koji hematom, koji se veoma brzo povlače. Šminkanje se savetuje nakon 24h od intervencije, kao i znojenje, treniranje i sunčanje.

Estetska medicina

Tao Acu Med

Tao Acu Med je specijalizovana ordinacija za najsavremenije estetske i antiage procedure podmlađivanja i ulepšavanja lica u srcu Vračara. Posvećeni smo cilju ublažavanja i prevencije vidljivih znakova starenja, uz imperativ očuvanja prirodnosti i autentičnih karakteristika lica.

Osnovno načelo kojim se vodi dr Tatjana Zmijanac, kao lekar sa 15-godišnjim iskustvom, jeste da se svakom pacijentu pruži kvalitetno iskustvo, da u potpunosti bude zadovoljan nakon urađene procedure, i što je najvažnije, da se sa zadovoljstvom uvek vrati sa punim poverenjem.

Biti prirodan je neverovatno osnažujuće za žene. Ne gubite svoju individualnost i neka vaš ideal lepote ne predje granicu prirodnosti.

Vaša prirodna lepota dolazi do izražaja onda kada slušate sebe, kada volite sebe, kada prihvatate sve lepe stvari o sebi od glave do pete.

Zakažite ovde

Zakažite tretman mezoterapije ili pregled

Lokacija

Novopazarska 30/1
Beograd

Telefon

011 2442267

}

Radno vreme

Ponedeljak - Petak: 10-18 č

Ostavite nam Vaš kontakt i označite kako želite da Vas kontaktiramo

Mezoterapija

Kako želite da Vas kontaktiramo?